Αρχική | Πολιτική | Πρόσωπα | Κωνσταντίνος Στέγγος: Νέο ξεκίνημα;

Κωνσταντίνος Στέγγος: Νέο ξεκίνημα;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

H ιστορία του βασικού μετόχου της Ολυμπιακής Τεχνικής και της ΜΟΧΛΟΣ κ.Κωνσταντίνου Στέγγου, είναι λίγο πολύ γνωστή.Μεσουρανούσε σε αγορές, ΧΑ, Wall Street, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δημόσια έργα την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Το μεγάλο χτύπημα το έλαβε μετά της πτώχευσης της θυγατρικής Αμερικανικής και εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας real estate TOUSA. Ωστόσο ως φαίνεται ο όμιλος έχει ακόμη αποθέματα δύναμης και ξανασηκώνεται για να συνεχίσει. Έλληνες χρηματιστές που δρουν και στη Ρουμανία είχαν προειδοποιήσει ότι ο Όμιλος Στεγγου κάνει κινήσεις στην γειτονική αγορά και ξαναστήνει τον τομέα που ξέρει πολύ καλά , τη δημιουργία έργων ιδιωτικών και κρατικών.

Η ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε στο Βουκουρέστι τη σύμβαση κατασκευής του έργου "Design & Build of Contract 6R6: Sandominic - Toplita", προσκομίζοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ύψους 19,773,500 RON. Το έργο είναι προϋπολογισμού 197,735,000 RON (ή περίπου ευρώ 56,000,000 με βάση την ισοτιμία ευρώ/RON της ημερομηνίας υποβολής προσφοράς) πλέον αναθεώρησης & Φ.Π.Α. και αφορά την αναβάθμιση οδικού τμήματος περίπου 66 χιλιομέτρων της εθνικής οδού DN12 στην κεντρική Ρουμανία. Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι δύο (2) έτη.
Κύριος του Έργου είναι η Romanian National Company of Motorways and National Roads, ανώνυμη εταιρεία με μοναδικό μέτοχο το Ρουμανικό Δημόσιο.
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από δάνειο που έχει χορηγήσει στο Ρουμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank - E.I.B.). 2009-01-13

 

2009-01-14


Facebook


  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΜετά τις ευρωεκλογές
Πιστεύετε ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ & ΝΔ πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά;
_greekMoney

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο